crni iphone

Zašto je iPhone još uvijek najbolji pametni telefon na tržištu

Za mnoge ljude, iPhone ostaje pametni telefon broj jedan – i ne čini se da će se to promijeniti u skorije vrijeme. Ako želite nadograditi svoj stari telefon ili samo želite nešto što će vam olakšati život, posjetite iPhone servis i raspitajte se o mogućim opcijama, bilo da kupujete novi ili želite otkriti nepoznate funkcionalnosti postojećeg. iPhone ima nekoliko značajki koje ga čine privlačnim, od njegovog prekrasnog sučelja do dugog trajanja baterije i klijenta e-pošte koji je jednostavan za korištenje, a možete ga koristiti na mnogo načina koji čak ne uključuju telefoniranje.

Marka Apple

Apple je uvijek bio trendsetter i njihovi proizvodi to odražavaju. U svakom pogledu, od inženjeringa do dizajna, Apple je izvrstan. Dok druge tvrtke slijede njihov primjer, teško je zamisliti da Apple ne ostane ispred krivulje u ovom svijetu koji se stalno mijenja. Ono što stvarno volim kod Appleovih proizvoda je kako svi besprijekorno rade zajedno – od korištenja mog iPhonea kao daljinskog upravljača za moj Mac do gledanja iTunes filma uz AirPlay na mom televizoru bez ikakvih problema. Sve te stvari omogućuju dobro izgrađeni proizvodi koji su provjereni tijekom vremena i postali su dobro poznati po pouzdanosti i jednostavnosti korištenja koji se nikada nisu mijenjali tijekom svake nove iteracije. Najnoviji dodatak liniji, iPhone X, kupcima nudi više od samo ažuriranog izgleda, već i moćniji proizvod. Nedavno sam mogao isprobati neke od njegovih značajki kao što su Face ID (možete otključati telefon samo gledajući u njega), Animoji (možete slati slatke male animirane emojije na temelju svojih izraza lica) pa čak i ARKit (možete stvoriti proširene iskustva stvarnosti). Bez obzira što radite sa svojim telefonom ili kamo idete, Apple ima ponešto za svakoga. A ako još nemate nešto što vam treba, nastavite provjeravati jer su šanse da će uskoro biti!

Trajanje baterije

Apple iPhone može držati korak sa svojim Android konkurentima, ali i dalje ima kraće trajanje baterije. S toliko mnogo konkurentskih uređaja koji tvrde da imaju bolji vijek trajanja baterije, zanimljivo mi je da je većina tih tvrdnji pretjerivanje jer nema značajne razlike u stvarnoj upotrebi. Iako nije savršena, tvrdio bih da baterija Apple iPhonea traje znatno dulje od mnogih njegovih konkurentskih uređaja; sve dok ne koristite telefon svaki dan cijeli dan, to ne bi trebao biti problem. Prema mom iskustvu, moja je baterija izdržala oko dva dana umjerene upotrebe prije ponovnog punjenja.

Kvaliteta kamere

Kvaliteta kamere iPhonea je nešto što smatram vrlo pohvalnim. Često nosim telefon sa sobom jer to znači da kada vidim trenutak koji želim zabilježiti, mogu ga brzo i jednostavno snimiti bez potrebe da sa sobom nosim svoj glomazni SLR. Kamere su također visoke kvalitete u usporedbi s drugim pametnim telefonima, koji mogu proizvesti mutne ili zrnate slike ako niste pažljivi s fokusom. Kada tražite fotoaparat koji vas nikada neće iznevjeriti, uređaj koji vam treba nije digitalni fotoaparat – to je iPhone.

Tehničke karakteristike

  • Zaslon: Razine svjetline i u slabom osvjetljenju iu svijetlim okruženjima postavljaju novi standard za pametne uređaje. Zaslon ne gubi točnost boja pri ekstremnim kutovima gledanja kao drugi OLED zasloni; boje samo postaju ispranije, ali i dalje izgledaju dobro. Svi ovi pikseli omogućuju Retina HD zaslonu da proizvede duboku crnu i živopisne boje uz zadržavanje oštrog teksta—ali čak ni tada, omjeri kontrasta nisu ni blizu onima na Samsungovom Galaxyu S8 (iPhone 8 ima omjer kontrasta od 1300:1) . Ipak, iako se Apple uvijek ponosio svojim zaslonima, mislim da je ovo jedno područje u kojem bismo mogli vidjeti poboljšanja u budućim modelima.
  • Procesor: A11 Bionic čip ima šesterojezgrenu arhitekturu, s dvije jezgre performansi koje su 25% brže od svojih kolega u A10. Četiri učinkovite jezgre su do 70% brže. S iOS-om 11 možete pratiti performanse svog uređaja i trajanje baterije u stvarnom vremenu. Brzim klikom na ikonu multitaskinga možete vidjeti detaljne informacije o korištenju CPU-a za svaku aplikaciju — tako da ako primijetite da aplikacija troši previše energije ili usporava vaš uređaj, možete je prisilno zatvoriti i otamo poduzeti radnje.

Apple Inc. (AAPL) iPhone najbolji je pametni telefon na tržištu po mojem. Postoji mnogo drugih opcija dostupnih onima koji žele nešto kupiti, ali nijedna od njih ne može se mjeriti s onim što ovaj telefon nudi. Preporuio bi ga svima koji traže način da ostanu povezani i produktivni, bez obzira gdje se nalaze.
Bez obzira na vašeg trenutnog operatera, moći ćete dobiti otključanu verziju od većine prodavača trećih strana – sve dok ste spremni platiti punu cijenu unaprijed. To znači da kad god mijenjate pružatelja usluga ili putujete u inozemstvo, nećete morati brinuti o skupim nadogradnjama; sve će jednostavno raditi!

Sigurnost

Apple uređaji jedni su od najsigurnijih na tržištu. Postoji niz značajki koje čine gotovo nemogućim bilo kome tko nema fizički pristup vašem uređaju ili bilo kojoj vrsti zlonamjernog softvera (online ili offline) da ukrade vaše podatke. Jedna takva značajka je Face ID, koja koristi naprednu tehnologiju detekcije dubine i infracrvene senzore za izradu matematičkog modela vašeg lica, a zatim ga skenira infracrvenim svjetlom kako bi vas prepoznala kao ovlaštenog korisnika. Također zna gledate li u njega i kada skrenete pogled ili prekrijete pola lica.

Photo by 3TAN on Unsplash

Similar Posts